Opgradering af mc kørekort

Og regler for A, A1 og A2 kørekort

“Den bedste undervisning giver de sikreste motorcyklister samt det billigste kørekort”

Regler for MC kørekort

Hos Drive Trafik MC har du mulighed for at opgradere dit motorcykelkørekort fra A1 (lille mc) til A2 (mellem mc) og A2 til A (stor mc).

Opgrader til mellem mc

Når du har et kategori A1 kørekort, kan du opgradere til A2 efter 2 år eller hvis du er mindst 20 år. Du skal gennemgå en praktisk køreprøve for at demonstrere dine evner til at håndtere en kraftigere motorcykel. Hvis du består, vil dit kørekort blive opgraderet til A2, hvilket giver dig lov til at køre motorcykler med en effekt på op til 35 kW. Du behøver altså ikke at tage teorien igen, blot den praktiske prøve.

Opgrader til stor mc

Har du haft et kategori A2 kørekort i minimum 2 år, eller er du mindst 24 år, kan du opgradere til et stort kørekort. Dette indebærer også en praktisk køreprøve, hvor du skal demonstrere, at du sikkert kan håndtere en endnu kraftigere motorcykel. Hvis du består denne prøve, giver det dig ret til at køre enhver motorcykel, uanset motorcyklens effekt eller størrelse.

Pris for opgradering

 • Køreprøve
  1.400,-
 • Baneleje
  650,-
 • Færdselsstyrelsen
  280,-
 • Tilmeldingsgebyr
  412,-

Regler for A, A1 og A2

Du skal være 17 år og 9 mdr. før du kan starte på banen første gang. Køreprøven kan afholdes når du er fyldt 18. Der er 3 kategorier:

 • A1: Lille mc – 125 cm3 og maks. 15 hk. – 18-20 år
 • A2: Mellem mc – op til 48 hk. – 20-24 år
 • A: Stor mc – ubegrænset – 24 år eller opgradering fra 22

Hvis du er 18 år og ønsker at tage motorcykelkørekort, kan du tage A1-kørekort til lille motorcykel. Med A1-kørekort må du køre følgende køretøjer:

 • Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn med et maksimalt slagvolumen på 125 cm3, en maksimal motoreffekt på 11 kW og et forhold mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,1 kW/kg.
 • Trehjulet motorcykel med en motoreffekt på højst 15 kW eller trehjulet bil med en motoreffekt på højst 15 kW.

Kørekort til kategori A2 (mellemstor motorcykel) giver ret til at føre:

 • Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn med en maksimal motoreffekt på 35 kW og et forhold mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,2 kW/kg og ikke afledt af motorcykler med mere end den dobbelte maksimale motoreffekt.

Du kan som udgangspunkt tage A2-kørekort, når du er fyldt 20 år.

Er du værnepligtig, mekaniker eller lignende, kan du tage A2-kørekort som 18-årig, men kørekortet giver alene ret til at føre køretøjer i forbindelse med tjeneste eller som afprøves i forbindelse med reparation eller vedligeholdelse.

Kørekort til stor motorcykel kan som udgangspunkt erhverves, når du fylder 24 år. Det giver ret til at føre motorcykler, der ikke har begrænset motoreffekt, som er kravet til til kategori A1 og A2.

Har du to års motorcykelerfaring med kategori A2, kan du få kørekort til stor motorcykel som 22-årig.

I særlige tilfælde kan du få kørekort til stor motorcykel som 20-årig. Det kræver at:

 • Du er mekaniker eller lignende, eller at kørekortet er til brug for uddannelse som mekaniker eller lignende.
 • Du er 20 år
 • Du har mindst to års erfaring som fører af mellemstor motorcykel på baggrund af et kørekort til kategori A2
 • Herefter har bestået en praktisk prøve til kategori A på en motorcykel, kategori A
 • Indtil du fylder 22 år, giver kørekortet alene ret til at føre køretøjer, der afprøves i forbindelse med reparation eller vedligeholdelse.

Fem grønne stjerner
Fed oplevelse
Super fed oplevelse og forløb hos DriveTrafik i Ballerup! Skønt ophold, og virkelig lærerigt. Ole er virkelig god til at forklarer og lære hvordan tingene skal gøres og forståes, så man ikke er i tvivl. Undervisningen er god, humoristisk, men samtidig seriøs.

Fem grønne stjerner
Styr på det
Både Ole og Kenneth gør en godt klar til at håndtere en MC på den rigtige måde. De giver ikke bare et kørekort. De lærer en at kører på Motorcykel, og når man har bestået sin køreprøve, føler man at man faktisk har overskud i trafikken når man er ny!

Fem grønne stjerner
MC + Bil
Jeg tog både MC og bil, og er første gangs billist. Jeg fik eminent undervisning både teori og kørsel på begge hold. Og er blevet ført succesfuldt i hus. Jeg kan klart anbefale.

Fem grønne stjerner
Hurtigt forløb
Det har været en sand fornøjelse hele vejen igennem. Jeg kan på det kraftigste anbefale nye MC elever om at vælge DriveTrafik. De ved hvad de laver og de er hurtige til at få afviklet teori og det praktiske.

Fem grønne stjerner
Fantastisk sted
Fantastisk sted at tage MC-kørerkort. Sjove og menneskelige undervisere, som har et professionelt niveau, samtidig med at holde en glad og sjov tone. Bestod det hele i første forsøg.

Fem grønne stjerner
Fantastiske kørelærere
Jeg havde en fantastisk oplevelse med min kørelære. Han var super god og var hurtigt til at få prøver til mig.

Har du spørgsmål?

Lynkursus

Den hurtigste vej til kørekort

Kørelærerne

Kenneth

Kenneth

Kørelærer
Søren

Søren

Kørelærer
Ole

Ole

Kørelærer
Miriam

Miriam

Kørelærer (Dansk/Engelsk)
Jesper

Jesper

Kørelærer
Jonas

Jonas

Kørelærer

Drive Trafik MC

Drive Trafik Trailer

Drive Trafik­skole

Gen­erhverv­else

Drivers License

Kampagnepris på lovpakke til kun 8.888kr. (gælder til 29. februar)

Få delt betalingen op i tre rater. Vi tilbyder både dag- og aftenhold i hele sæsonen.