Opgradering af mc kørekort

Og regler for A, A1 og A2 kørekort

“Den bedste undervisning giver de sikreste motorcyklister samt det billigste kørekort”

Opgradering af mc kørekort

Ønsker du en opgradering af MC kørekort? Hos Drive Trafik MC har du mulighed for at opgradere dit motorcykelkørekort fra A1 (lille mc) til A2 (mellem mc) og A2 til A (stor mc). Vi er eksperter i at vejlede motorcyklister gennem deres rejse, sikre færdigheder og øge køresikkerheden på vejen. Lad os hjælpe dig til en opgradering af MC kørekort.

Opgradering fra A1 til A2 – Mellem Motorcykel Kørekort

Efter at have opnået dit A1 kørekort, giver vi dig mulighed for at tage skridtet videre til A2 efter kun to år, eller så snart du fylder 20 år. Denne opgraderingsproces indeholder:

 • En praktisk køreprøve for at bevise dine færdigheder med en mere kraftfuld motorcykel, op til 35 kW.
 • Ingen nødvendighed for ny teoriundervisning; fokus er på den praktiske demonstration af din evne.

Opgradering fra A2 til A – Stort Motorcykel Kørekort

Er du klar til at tage springet til den ultimative frihed på vejen? Efter 2 år med et A2 kørekort, eller når du når 24 år, tilbyder vi:

 • En avanceret praktisk prøve, som tester din kapacitet til at styre kraftigere motorcykler sikkert.
 • Fuld adgang til at køre alle typer motorcykler, uanset effekt eller størrelse, efter bestået prøve.

Pris for opgradering

 • Køreprøve
  1.400,-
 • Baneleje
  650,-
 • Færdselsstyrelsen
  280,-
 • Tilmeldingsgebyr
  412,-

Grundlæggende regler for A, A1, og A2

Er du i tvivl om reglerne inden for opgradering af MC kørekort? Vi sikrer, at alle potentielle motorcyklister er klædt på til succes fra start. Gennem hele processen står vi klar med professionel vejledning, så du føler dig i trygge hænder. 

Du kan blive introduceret til motorcykelverdenen fra du er 17 år og 9 måneder. Lige så snart du er fyldt 18 år, kan du tage din køreprøve. Herefter tilbyder vi opgradering af MC kørekort, hvis du ønsker at køre på større motorcykler. 

Kategorierne defineres således:

 • A1 Kørekort: Tilbydes til unge mellem 18 og 20 år, begrænset til motorcykler på 125 cm3 og maksimalt 15 hk.
 • A2 Kørekort: Åbner døren for 20-24-årige, med tilladelse til at køre motorcykler op til 48 hk.
 • A Kørekort: Den ultimative licens uden restriktioner, tilgængelig fra 24 år eller efter to års erfaring med A2.

Hvis du er 18 år og ønsker at tage motorcykelkørekort, kan du tage A1-kørekort til lille motorcykel. Med A1-kørekort må du køre følgende køretøjer:

 • Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn med et maksimalt slagvolumen på 125 cm3, en maksimal motoreffekt på 11 kW og et forhold mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,1 kW/kg.
 • Trehjulet motorcykel med en motoreffekt på højst 15 kW eller trehjulet bil med en motoreffekt på højst 15 kW.

Kørekort til kategori A2 (mellemstor motorcykel) giver ret til at føre:

 • Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn med en maksimal motoreffekt på 35 kW og et forhold mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,2 kW/kg og ikke afledt af motorcykler med mere end den dobbelte maksimale motoreffekt.

Du kan som udgangspunkt tage A2-kørekort, når du er fyldt 20 år.

Er du værnepligtig, mekaniker eller lignende, kan du tage A2-kørekort som 18-årig, men kørekortet giver alene ret til at føre køretøjer i forbindelse med tjeneste eller som afprøves i forbindelse med reparation eller vedligeholdelse.

Kørekort til stor motorcykel kan som udgangspunkt erhverves, når du fylder 24 år. Det giver ret til at føre motorcykler, der ikke har begrænset motoreffekt, som er kravet til til kategori A1 og A2.

Har du to års motorcykelerfaring med kategori A2, kan du få kørekort til stor motorcykel som 22-årig.

I særlige tilfælde kan du få kørekort til stor motorcykel som 20-årig. Det kræver at:

 • Du er mekaniker eller lignende, eller at kørekortet er til brug for uddannelse som mekaniker eller lignende.
 • Du er 20 år
 • Du har mindst to års erfaring som fører af mellemstor motorcykel på baggrund af et kørekort til kategori A2
 • Herefter har bestået en praktisk prøve til kategori A på en motorcykel, kategori A
 • Indtil du fylder 22 år, giver kørekortet alene ret til at føre køretøjer, der afprøves i forbindelse med reparation eller vedligeholdelse.

Har du spørgsmål til opgradering af MC kørekort?

Ved at vælge os til din køreskole i forbindelse med opgradering af MC kørekort, sikrer du dig en vejledning og uddannelse, der er skræddersyet til dine behov og ambitioner. Vores mål er at sikre, at hver enkelt motorcyklist opnår den højeste grad af færdigheder og sikkerhed på vejen, uanset hvor du starter din rejse. 

Hvis du er klar til opgradering af motorcykelkørekort eller ønsker mere information om processen, er du velkommen til at kontakte os. Kontakt os på 24 25 35 48 eller send en mail til info@drivetrafik.dk

Fem grønne stjerner
Fed oplevelse
Super fed oplevelse og forløb hos DriveTrafik i Ballerup! Skønt ophold, og virkelig lærerigt. Ole er virkelig god til at forklarer og lære hvordan tingene skal gøres og forståes, så man ikke er i tvivl. Undervisningen er god, humoristisk, men samtidig seriøs.

Fem grønne stjerner
Styr på det
Både Ole og Kenneth gør en godt klar til at håndtere en MC på den rigtige måde. De giver ikke bare et kørekort. De lærer en at kører på Motorcykel, og når man har bestået sin køreprøve, føler man at man faktisk har overskud i trafikken når man er ny!

Fem grønne stjerner
MC + Bil
Jeg tog både MC og bil, og er første gangs billist. Jeg fik eminent undervisning både teori og kørsel på begge hold. Og er blevet ført succesfuldt i hus. Jeg kan klart anbefale.

Fem grønne stjerner
Hurtigt forløb
Det har været en sand fornøjelse hele vejen igennem. Jeg kan på det kraftigste anbefale nye MC elever om at vælge DriveTrafik. De ved hvad de laver og de er hurtige til at få afviklet teori og det praktiske.

Fem grønne stjerner
Fantastisk sted
Fantastisk sted at tage MC-kørerkort. Sjove og menneskelige undervisere, som har et professionelt niveau, samtidig med at holde en glad og sjov tone. Bestod det hele i første forsøg.

Fem grønne stjerner
Fantastiske kørelærere
Jeg havde en fantastisk oplevelse med min kørelære. Han var super god og var hurtigt til at få prøver til mig.

Har du spørgsmål?

Lynkursus

Den hurtigste vej til kørekort

Ofte stillede spørgsmål

Prisen for opgradering af MC kørekort varierer afhængigt af flere faktorer, herunder din nuværende kørekortkategori og eventuelle ekstra ydelser. Se vores priser her.

Ja, det er muligt at opgradere fra kategori A1 til A2. Denne opgradering kræver typisk, at du består en praktisk prøve og opfylder de specifikke krav til kategori A2. Vores erfarne kørelærer kan guide dig gennem denne proces.

Ja, det er muligt at opgradere fra kategori A1 til A. Dette indebærer normalt beståelse af en praktisk prøve og opfyldelse af de nødvendige krav til kategori A. Kontakt os for at få mere information om denne opgraderingsproces.

En motorcykel i kategori A2 må have en maksimal effekt på 35 kW (cirka 47 hk) og en effekt/vægt-forhold på højst 0,2 kW/kg. Vores lærer kan give dig yderligere vejledning om de specifikke krav og begrænsninger for kategori A2 motorcykler.

Kørelærerne

Kenneth

Kenneth

Kørelærer
Søren

Søren

Kørelærer
Ole

Ole

Kørelærer
Miriam

Miriam

Kørelærer (Dansk/Engelsk)
Jesper

Jesper

Kørelærer
Jonas

Jonas

Kørelærer

Drive Trafik MC

Drive Trafik Trailer

Drive Trafik­skole

Gen­erhverv­else

Drivers License

Kampagnepris på lovpakke til kun 8.888kr. (gælder til 30. juni)

Få delt betalingen op i tre rater. Vi tilbyder både dag- og aftenhold i hele sæsonen.